DAGJE UIT SENIOREN SPORT CAPELLE 24-8-2022

 

Het kostte heel wat moeite om een goed programma te bedenken voor het jaarlijkse uitstapje van onze vereniging.

Ria van Zanten en Mimi Vloemans, die bereid waren het uitstapje te organiseren, hebben diverse opties onder ogen gehad voordat zij met een voorstel naar het Bestuur konden komen. Het door onze penningmeester toegekende budget maakte dat extra ingewikkeld. Eigenlijk ook weer niet want doordat we tijdens de coronaperiode geen huur voor de sporthal verschuldigd waren én het budget van de wandeldag niet was aangesproken kon het budget voor ons dagje uit wat opgeschroefd worden.

 

En zo konden Ria en Mimi tot een goed uitgewerkt programma voor die dag komen.

 

Om 9:30 uur verzamelden de leden zich bij het metrostation “De Terp” alwaar we om 10:00 uur vertrokken richting Rotterdam. Bij Capelle Centrum stapten Frits, Rolf en Jan in en bij Capelse Brug sloten Els en Ben zich aan.

Op Rotterdam Centraal stapten we over op bus 40 die ons langs de rivier de Schie naar Delft Centraal bracht.

 

Van hier met tramlijn 1 twee haltes en daarna te voet naar gasterij “’t Karrewiel” aan de paarden-markt in Delft.

Daar aangekomen konden we even bijkomen van de wandeling onder het genot van een heerlijk kopje koffie, thee of iets fris. Bij het verlaten van ‘t Karrewiel kregen we allemaal ons pakje brood aangereikt om tijdens de rondvaart daarvan te smullen.

 

Na zo’n twintig minuten rust wandelden we naar de opstapplaats van de rondvaartboot.

Een vrouwelijke kapitein voer ons door de grachten van Delft langs diverse monumentale gebouwen waarover zij verschillende details wist te vertellen.

 

 

Na een klein uur werden we afgezet aan de zuidzijde aan de Delftse Schie. Vandaar was het nog zo’n 10 minuten lopen naar de Porceleyne Fles Royal Delft. We kregen een korte rondleiding door de fabriek met uitleg over de wijze waarop allerlei voorwerpen zoals schalen, vazen, borden etc. worden gemaakt en beschilderd. Diverse stukken zijn eigen ontwerp en met de hand gemaakt.

 

In het museum konden we fraaie werken bewonderen waarvan sommige een prijs hebben van wel duizenden euro’s.

 

Het museumpand heeft een fraai interieur en een prachtige binnentuin. Sommigen van ons hebben in de binnentuin een versnapering genuttigd.

                  

Na ruim een uur vertrokken we weer naar de rondvaartboot die ons weer bijna terugbracht naar ‘t Karrewiel. Na ca. 20 minuten lopen bereikten we de gasterij en konden we gaan genieten van een voortreffelijk verzorgde barbecue op de steengrill.

Om ca. 17:30 keerden we te voet terug naar het Centraal Station van Delft waar we de bus huiswaarts namen.

 

We kunnen terugkijken op een heerlijke en ontspannen dag in het mooie Delft. Dank nogmaals aan Ria en Mimi.